Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Italiaans pretpark krijgt Peppa Pig-attracties

12-12-2017, 19.44 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland krijgt een themagebied dat in het teken staat van de populaire animatieserie Peppa Pig. In 2018 opent de trekpleister bij het Gardameer het themadeel Peppa Pig Land, met drie verschillende kinderattracties.

Gardaland-eigenaar Merlin Entertainments heeft daarvoor een deal gesloten met Entertainment One, de eigenaar van Peppa Pig. Het gebied komt naast het bestaande Fantasy Kingdom-gedeelte te liggen. Wat voor attracties er worden gebouwd, is nog niet bekendgemaakt.

Peppa Pig is sinds de lancering in 2004 uitgegroeid tot een internationale succesformule. De serie wordt uitgezonden in meer dan 180 landen. Inmiddels zijn er vijf seizoenen gemaakt.

Merlin Entertainments heeft wereldwijd het alleenrecht op Peppa Pig-attracties, met uitzondering van Groot-Brittannië en China. In het Engelse pretpark Paultons Park, dat geen onderdeel is van Merlin, staat sinds 2011 al een themagebied met de naam Peppa Pig World.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be