Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Elf gewonden bij ongeluk met kermisattractie

12-12-2017, 23.18 uur

Elf personen zijn gewond geraakt toen een kermisattractie in Spanje naar beneden stortte. Dat gebeurde vrijdagavond op de kermis in de Spaanse gemeente Segorbe, gelegen in de regio Valencia.

Het ongeluk vond plaats bij de attractie Máxi Dance, een molen met twaalf op en neer bewegende armen. De inzittenden klaagden over blauwe plekken, hoofd- en nekpijn en kneuzingen. Enkele slachtoffers moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident zou veroorzaakt zijn door een stroomstoring. Er ontstond kortsluiting in één van de generatoren op de kermis, waardoor de armen van de attractie plotseling naar beneden kwamen. Daarbij knalden ze tegen de metalen platen aan de onderkant.

Na een technische controle is de attractie zaterdagmiddag alweer heropend. Volgens de autoriteiten voldoet de machine aan alle veiligheidseisen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be