Disneyland Paris

Torenspits van kasteel Disneyland Paris valt naar beneden

11-12-2017, 16.50 uur | Reacties

In Disneyland Paris is vanmiddag een torenspits van het bekende kasteel van Doornroosje naar beneden gevallen. Het enorme goudkleurige decorstuk kwam terecht op een plein achter het kasteel, blijkt uit bizarre foto's die circuleren op social media.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. Waarschijnlijk kwam de torenspits los door de harde wind. De omgeving van het kasteel, dat officieel Le Château de la Belle au Bois Dormant heet, is afgezet.


ZIE OOK: Space Mountain in Disneyland Paris valt uit elkaar

In Fantasyland waaiden enkele dakpannen van de huisjes. Ook bij restaurant Colonel Hathi's Pizza Outpost in Adventureland en in entertainmentgebied Disney Village zijn gedeeltes afgesloten vanwege noodweer.

Het iconische kasteel stamt uit 1992, het openingsjaar van Disneyland Paris. 's Avonds wordt op de gevel projectieshow Disney Illuminations vertoond. Het bouwwerk is 51 meter hoog.

Disneyland Paris had in het verleden vaker te maken met gammele constructies. In 2012 dreigden onderdelen van The Twilight Zone Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park af te breken. De toren werd toen ingepakt met netten. Een jaar later gebeurde hetzelfde met gebouwen in themagebied Main Street U.S.A. in het Disneyland Park. In hetzelfde jaar braken onderdelen van achtbaan Space Mountain af.ZIE OOK: Zwaar decorstuk breekt af in Efteling

Reacties