Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor permanente Nederlandse Sinterklaasattractie

05-12-2017, 18.39 uur

In Harderwijk moet een permanente Sinterklaasattractie komen te staan. Er wordt gewerkt aan plannen voor het Nationaal Sinterklaas Museum, dat zowel kinderen als volwassenen moet lokken. Het gaat niet om een statisch museum, maar om een interactieve beleving.

Volgend jaar opent een tijdelijke pop-upvariant. Op termijn moet de trekpleister het hele jaar door open zijn. De financiering is nog niet rond. Er wordt contact gezocht met bedrijven die een steentje bij willen dragen, waaronder pepernotenproducent Van Delft.

De initiatiefnemers hebben zich verenigd in de Stichting Nationaal Sinterklaas Museum. Voorzitter is Marten Foppen, die eerder dit jaar werd ontslagen bij Het Spoorwegmuseum op verdenking van fraude en belangenverstrengeling. Tegenwoordig is hij commercieel directeur van evenementenlocatie Vliegveld Twenthe.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be