Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nederlandse familie verdacht van terrorisme in Disneyland Paris

04-12-2017, 23.00 uur

De beveiliging van Disneyland Paris heeft een Nederlands gezin aangezien voor een groep terroristen. Bewakers sloegen alarm nadat de familie een buggy met een luiertas had achtergelaten voor de ingang van de attractie It's a Small World. Dat vertelt vader Marcel Zweers aan Looopings.

Zweers bracht afgelopen najaar een bezoek aan Disneyland Paris met zijn vrouw, zoon, twee dochters en hun oma. "We hadden de buggy van onze jongste dochter netjes weggezet op de daarvoor bestemde buggyparkeerplaats, met een luiertas eraan om te voorkomen dat het wagentje zou omkiepen."

Na een ritje in de attractie wil Zweers de buggy weer ophalen. "Terwijl ik het slot verwijder, word ik op brute wijze aan mijn kleren weggetrokken door een man van de security. Hij staat in Frans en gebrekkig Engels tegen me te schreeuwen en blijft aan mijn shirt trekken, ook als ik kenbaar maak dat ik hem niet begrijp. Nog twee collega's grijpen mij hardhandig vast. Mijn kinderen beginnen te huilen."

Het voorval trekt veel bekijks. "We zijn een eigen attractie geworden, zo lijkt het. Ik voel me zwaar vernederd." Pas daarna wordt duidelijk wat er aan de hand is. "Ik word blijkbaar aangezien voor een gevaarlijke terrorist. In onze luiertas zou een bom zitten. Met buitensporig veel geweld word ik weggehouden bij onze spullen. Vervolgens arriveert er nóg een beveiliger, dit keer met een hond."

Uiteindelijk krijgt Zweers de opdracht om de tas te legen. Hij haalt zes luiers, twee setjes reservekleding, pakjes drinken en een zak met appels en mandarijnen tevoorschijn. "De beveiligers hebben genoeg gezien en verdwijnen zonder iets te zeggen tussen de omstanders. En wij blijven achter, vol ongeloof en met huilende kinderen."

Het gezin diende een officiële klacht in bij Disneyland Paris. Een maand later ontving de familie een e-mail met excuses en een tegoedbon voor 75 euro. Zweers: "We worden afgescheept met een standaardbriefje en een cadeaubon. Ik ben woest over deze gang van zaken. Ik begrijp best dat de boel in de gaten gehouden moet worden. Maar als dat op deze manier moet, is dit de laatste keer dat wij in Disneyland zijn geweest."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be