Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe

Brandweer helpt olifant van 3,5 ton overeind

01-12-2017, 08.00 uur

In een Duitse dierentuin is een 45 jaar oude olifant in de problemen gekomen. Het 3,5 ton wegende dier was donderdag klem komen te zitten tussen de tralies in haar verblijf. De brandweer was nodig om het beest te bevrijden.

Het voorval vond plaats in de Zoologischer Stadtgarten in de Zuid-Duitse stad Karlsruhe. De hele operatie nam bijna vijf uur in beslag. Er deden tien brandweermannen aan mee. "Als we haar gewoon opgetild hadden, zouden we haar benen gebroken hebben", vertelt verzorger Robert Scholz aan regionale media.

Het dier verkeerde in accuut gevaar. Als olifanten te lang blijven liggen, kunnen hun organen bezwijken onder hun eigen lichaamsgewicht. "We weten niet hoe lang ze er al lag", aldus Scholz. "We zijn in ieder geval dolbij dat we haar hebben kunnen redden." De olifant liep alleen wat schaafwonden op.

Meer Zoologischer Stadtgarten Karlsruhe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be