Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Politiek boos na annuleren van megapretpark: 'Niet onze schuld'

29-11-2017, 17.48 uur

Politieke partijen in Brunssum zijn kwaad dat zij de schuld krijgen voor het annuleren van de plannen voor megapretpark Nature Wonder World. Ondernemer Jean Gelissen maakte gisteren bekend dat de bouw van het gigantische pretparkresort in Zuid-Limburg niet doorgaat omdat er te weinig politiek draagvlak is.

Onzin, vinden lokale partijen PAK, BCD en Lijst Borger. "Gelissen moet gewoon eerlijk zeggen dat hij de financiering niet rond krijgt, en ons daarvan niet de schuld geven", aldus PAK-fractievoorzitter Servie L'Espoir in gesprek met dagblad De Limburger. "Een project van 750 miljoen laat je niet afketsen vanwege een college dat er nog maar een paar maanden zit. Dat gelooft niemand."

Nature Wonder World - met een pretpark, een waterparadijs, twee hotels en een casino - had in 2022 open moeten gaan. Er werd gerekend op 2,3 miljoen bezoekers per jaar. De totale investering zou bijna 750 miljoen euro bedragen.

Het college van Brunssum ging onlangs juist akkoord met financiële steun aan Nature Wonder World, al werd er geen concreet bedrag genoemd. Dat was voor Gelissen niet voldoende. "Het politiek-bestuurlijke klimaat in de gemeente Brunssum maakt het onverantwoord om de plannen daar door te zetten", vindt hij.

Overigens weigert de initiatiefnemer inzage te geven in het pas opgestelde bedrijfsplan, dat deels gefinancierd werd met overheidsgeld.

Gelissen gaat zich nu volledig richten op de ontwikkeling van het Noord-Limburgse attractiepark Toverland, waar hij ook eigenaar van is.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be