Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Bouw van megapretpark Nature Wonder World gaat niet door

28-11-2017, 18.43 uur

De plannen voor megapretpark Nature Wonder World in Zuid-Limburg kunnen de prullenbak in. Dat heeft initiatiefnemer Jean Gelissen zojuist bekendgemaakt op een persconferentie. Het project van circa 750 miljoen euro gaat definitief niet door.

Miljonair Gelissen, eigenaar van attractiepark Toverland in Noord-Limburg, droomt al zeven jaar van een gigantisch attractieparkresort in de Zuid-Limburgse stad Brunssum. Dat zou gebouwd moeten worden in een oude steengroeve. Er werd gemikt op ruim 2,3 miljoen bezoekers per jaar. De opening stond gepland voor 2022.

In eerste instantie was het de bedoeling om de zeven wereldwonderen na te bouwen. Toen die opzet niet haalbaar bleek, koos Gelissen ervoor om zich te focussen op de Amerikaanse Grand Canyon, de Mexicaanse vulkaan Paricutín en de Afrikaanse Victoriawatervallen.

In totaal omvatte het ambitieuze plan een pretpark met tientallen attracties, een overdekt waterpark, een entertainmentgebied, twee hotels en een casino. Het resort zou goed zijn voor 2900 banen.

Gelissen ontving de afgelopen jaren honderdduizenden euro's aan belastinggeld om een haalbaarheidsonderzoek en een bedrijfsplan te financieren. In het bedrijfsplan, dat deze maand gepresenteerd werd, staat dat overheden zo'n 70 miljoen euro moeten meebetalen.

Daar is echter weinig politieke steun voor. Daarop besloot Gelissen om de stekker uit het project te trekken. "Ik geloof onverkort in ons idee en in ons plan en ik voel dat vertrouwen bij de vele betrokken partijen, ook in de markt", zegt hij. "Bij de gemeente Brunssum, waar de gemeenteraad ernstig verdeeld is over ons initiatief, voelen we dat vertrouwen echter niet. En dat is wel essentieel."

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be