Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Grote baas van Pixar en Disney trekt zich terug na 'misstappen'

21-11-2017, 22.23 uur

John Lasseter, de grote baas van Pixar Animation Studios en Walt Disney Animation Studios, trekt zich terug. In een brief aan zijn personeel schrijft de beroemdheid dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan "misstappen".

Volgens ingewijden was er op grote schaal sprake van ongewenste intimidaties. Lasseter zou berucht zijn om grensoverschrijdend gedrag, waaronder "aanrakingen, zoenen en ongepaste opmerkingen over fysieke eigenschappen", meldt The Hollywood Reporter. Actrice Rashida Jones, die onderdeel was van het schrijversteam van Toy Story 4, is inmiddels uit onvrede vertrokken bij Pixar.

In de rol van creatief adviseur bij Walt Disney Imagineering was Lasseter betrokken bij de realisatie van verschillende Pixar-attracties in Disneyland Paris, waaronder Toy Story Playland, Cars Quatre Roues Rallye, Buzz Lightyear Laser Blast en Ratatouille: The Adventure.

Lasseter, die in 2006 werd benoemd tot creatief directeur van de twee animatiestudio's, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. In een personeelsmemo gaat hij diep door het stof. Hij wil terugkeren na een sabbatical van zes maanden. Disney laat weten die beslissing te respecteren.

Lasseter is op dit moment in Nederland. Vandaag bracht hij onder meer een bezoek aan Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be