The Void

Virtualreality-attractie rond Star Wars komt naar Londen

21-11-2017, 19:23 uur | Reacties

Londen krijgt een hypermoderne virtualreality-attractie die in het teken staat van Star Wars. Halverwege december opent de interactieve VR-game Star Wars: Secrets of the Empire. Bezoekers gaan met behulp van een virtualreality-bril en een koptelefoon op missie in het Star Wars-universum.

Daarbij kunnen ze vrij rondlopen door fysieke decors. Deelnemers worden vermomd als Stormtrooper, waarna ze de opdracht krijgen om geheime documenten te stelen van het Galactische Keizerrijk. Groepen bestaan uit vier personen. Er geldt een minimale leeftijd van 10 jaar en een minimumlengte van 1.22 meter.


ZIE OOK: Unieke Star Wars-attractie in Utrecht

De opening vindt plaats op zaterdag 16 december in winkelcentrum Westfield London. Na twaalf weken verhuist de pop-up-attractie naar een andere locatie. Tickets kosten 32,50 pond per persoon, ruim 36 euro.

Het project is een samenwerkingsverband tussen virtualreality-specialist The Void en entertainmentbedrijf ILM Experience Lab, onderdeel van Star Wars-producent Lucasfilm. De initiatiefnemers spreken over een "hyper-reality experience". Er komen identieke attracties in de Amerikaanse Disney-resorts in Californië en Florida.

In Nederland is de komende maanden een interactieve Star Wars-tentoonstelling te vinden.ZIE OOK: Voorproefje op nieuwe Star Wars-film in Disneyland Paris

Reacties