Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Virtualreality-attractie rond Star Wars komt naar Londen

21-11-2017, 19.23 uur | Reacties

Londen krijgt een hypermoderne virtualreality-attractie die in het teken staat van Star Wars. Halverwege december opent de interactieve VR-game Star Wars: Secrets of the Empire. Bezoekers gaan met behulp van een virtualreality-bril en een koptelefoon op missie in het Star Wars-universum.

Daarbij kunnen ze vrij rondlopen door fysieke decors. Deelnemers worden vermomd als Stormtrooper, waarna ze de opdracht krijgen om geheime documenten te stelen van het Galactische Keizerrijk. Groepen bestaan uit vier personen. Er geldt een minimale leeftijd van 10 jaar en een minimumlengte van 1.22 meter.

De opening vindt plaats op zaterdag 16 december in winkelcentrum Westfield London. Na twaalf weken verhuist de pop-up-attractie naar een andere locatie. Tickets kosten 32,50 pond per persoon, ruim 36 euro.

Het project is een samenwerkingsverband tussen virtualreality-specialist The Void en entertainmentbedrijf ILM Experience Lab, onderdeel van Star Wars-producent Lucasfilm. De initiatiefnemers spreken over een "hyper-reality experience". Er komen identieke attracties in de Amerikaanse Disney-resorts in Californië en Florida.

In Nederland is de komende maanden een interactieve Star Wars-tentoonstelling te vinden.Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be