Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Tienduizenden euro's boete voor Disneyland Paris vanwege poedel

21-11-2017, 12:16 uur | Reacties

Disneyland Paris moet een schadevergoeding van tienduizenden euro's betalen vanwege een incident met een poedel. Dat heeft de Franse rechter onlangs bepaald. De zaak dateert van 2011.

Een hondengeleider, onderdeel van het beveiligingsteam dat explosieven opspoort, werd in april 2011 op non-actief gesteld omdat hij zijn herdershond slecht verzorgd zou hebben. Het dier stierf aan een tekenbeet. Enkele maanden later bood Disney de medewerker - op last van de arbeidsinspectie - een nieuwe hond aan. Maar in plaats van een herdershond ontving de man een poedel.

ZIE OOK: Video: Pluto ontmoet evenbeeld in Disneyland Paris

Volgens de medewerker was dat alleen bedoeld om hem publiekelijk te vernederen. Hij ontkent bovendien dat hij zijn herdershond slecht behandeld zou hebben. Collega's van de man en een dierenarts bevestigen dat de werknemer er alles aan gedaan heeft om het dier te redden.

Een advocaat van Disneyland beweert dat poedels ook heel geschikt zijn om explosieven op te sporen. De rechter vraagt zich af waarom een collega in dezelfde periode dan wel een Duitse herder ontving.

"Er lijkt alleen maar voor een poedel gekozen te zijn om de man belachelijk te maken en zijn waardigheid aan te tasten", luidt het oordeel. Disneyland Paris krijgt een boete van 30.000 euro voor morele intimidatie.

ZIE OOK: Woede over tassencontrole in Disneyland Paris: 'We worden gegijzeld'

Reacties