Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Spectaculair looping-schip na 25 jaar afgebroken

18-11-2017, 15.30 uur

Na 25 jaar neemt een Duits pretpark afscheid van een spectaculaire attractie. De 21 meter hoge schommelboot Shuttle in Freizeit-Land Geiselwind wordt deze winter afgebroken.

Het looping-schip voldoet volgens parkeigenaar Matthias Mölter nog aan alle veiligheidseisen. Omdat de reparatie- en onderhoudskosten steeds hoger worden, heeft het management er toch voor gekozen om de attractie weg te halen.

Shuttle, gebouwd door fabrikant Huss Park Attractions, opende in 1992. Inmiddels is het gevaarte gedemonteerd. Volgens fansite Parkerlebnis wordt de attractie doorverkocht aan een kermisexploitant.

Een vergelijkbare attractie in Attractiepark Slagharen werd eind 2014 afgebroken. Het is nog onduidelijk of het schip daar in de toekomst terugkeert.

Geiselwind opent volgend jaar een splash battle-attractie met een piratenthema.

Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be