Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Borth Wild Animal Kingdom

Woede over doodschieten van ontsnapte lynx

11-11-2017, 22.31 uur

In Groot-Brittannië is met woede en ontzetting gereageerd op de beslissing om een ontsnapte lynx dood te schieten. Het dier wist eind oktober te ontkomen uit de dierentuin Borth Wild Animal Kingdom in Wales. Pogingen om het roofdier levend te vangen, mislukten.

Om de "openbare veiligheid" te bewaken, koos men er uiteindelijk voor het anderhalf jaar oude dier te doden. Dierenliefhebbers tonen weinig begrip voor dat besluit. Ze vragen zich af waarom niet gekozen is voor het verdoven van de lynx. Er zijn geen gevallen bekend van lynxen die mensen hebben aangevallen.

De gemeente heeft op eigen houtje een jager ingeschakeld. Het management van de dierentuin reageert woest. "We zijn ontroostbaar", staat in een bericht op Facebook. "We hebben kosten noch moeite gespaard om het dier te lokaliseren en op een respectvolle manier te vangen. Gisteravond kregen we het schokkende nieuws te horen. Dat we er kapot van zijn, is zacht uitgedrukt."

Het dierenpark blijft tot nader order gesloten. Er moeten eerst werkzaamheden plaatsvinden. "We hebben dit bedrijf zes maanden geleden overgenomen", laat de directie weten. "Het is in zeer slechte staat. Veel dierenverblijven zijn rot en voldoen niet aan de eisen. Het lijkt erop dat de vorige eigenaren gestopt waren met investeren."

Meer Borth Wild Animal Kingdom
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be