Borth Wild Animal Kingdom

Woede over doodschieten van ontsnapte lynx

11-11-2017, 22:31 uur | Reacties

In Groot-Brittannië is met woede en ontzetting gereageerd op de beslissing om een ontsnapte lynx dood te schieten. Het dier wist eind oktober te ontkomen uit de dierentuin Borth Wild Animal Kingdom in Wales. Pogingen om het roofdier levend te vangen, mislukten.

Om de "openbare veiligheid" te bewaken, koos men er uiteindelijk voor het anderhalf jaar oude dier te doden. Dierenliefhebbers tonen weinig begrip voor dat besluit. Ze vragen zich af waarom niet gekozen is voor het verdoven van de lynx. Er zijn geen gevallen bekend van lynxen die mensen hebben aangevallen.


ZIE OOK: 'Uit dierentuin ontsnapte lynx bijt schapen dood'

De gemeente heeft op eigen houtje een jager ingeschakeld. Het management van de dierentuin reageert woest. "We zijn ontroostbaar", staat in een bericht op Facebook. "We hebben kosten noch moeite gespaard om het dier te lokaliseren en op een respectvolle manier te vangen. Gisteravond kregen we het schokkende nieuws te horen. Dat we er kapot van zijn, is zacht uitgedrukt."

Het dierenpark blijft tot nader order gesloten. Er moeten eerst werkzaamheden plaatsvinden. "We hebben dit bedrijf zes maanden geleden overgenomen", laat de directie weten. "Het is in zeer slechte staat. Veel dierenverblijven zijn rot en voldoen niet aan de eisen. Het lijkt erop dat de vorige eigenaren gestopt waren met investeren."

ZIE OOK: Gesloten Belgische dierentuin maakt heropeningsdatum bekend

Reacties