Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Borth Wild Animal Kingdom

'Uit dierentuin ontsnapte lynx bijt schapen dood'

08-11-2017, 16.16 uur

Groot-Brittannië is in rep en roer door een lynx die uit een dierentuin is ontsnapt. Eind oktober wist de lynx Lillith te ontkomen uit de dierentuin Borth Wild Animal Kingdom in Wales. Sindsdien wordt er met man en macht naar het beest gezocht.

Lokale boeren beweren dat de schuwe lynx inmiddels zeker zeven schapen gedood heeft. Op zo'n vijfhonderd meter van de dierentuin werden verschillende karkassen gevonden. Het dierenpark denkt dat het dier zich momenteel alleen voedt met ratten en konijnen. De schapen zouden gedood zijn door honden of vossen.

In de omgeving zijn inmiddels vallen met lokaas neergezet. Er worden ook drones ingezet om de lynx te volgen. "We komen steeds dichterbij, maar we moeten wel geduld hebben om haar zonder trauma terug te brengen", meldt het park op Facebook. Tot nader order blijft de dierentuin gesloten.



Meer Borth Wild Animal Kingdom
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be