Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Foto's: dit is de nieuwe baan van de Python in de Efteling

07-11-2017, 21:08 uur | Reacties

De Python in de Efteling wordt binnenkort gesloopt en helemaal opnieuw opgebouwd. Het Belgische staalconstructiebedrijf CSM is druk bezig met het fabriceren van de nieuwe baandelen. Een deel van de nieuwe rollercoaster is al af, blijkt uit beelden van de regionale zender TVL.

Bij CSM in Hamont-Achel - op ongeveer een uur rijden van de Efteling - worden 47 stukken achtbaan en 57 steunpilaren geproduceerd. Het project is goed voor maar liefst 25.000 werkuren. Uiteindelijk gaan de onderdelen op transport richting Kaatsheuvel, waar ze in elkaar worden gezet.

ZIE OOK: Efteling blikt vooruit op vervangen Python: 'Spannende klus'

Alleen het gedeelte vanaf de remmen tot de eerste afdaling blijft overeind staan. De sloop van de huidige Python begint op maandag 8 januari 2018. Eind maart moet de nieuwe versie af zijn.

De nieuwe Python wordt een exacte replica. Het pretpark heeft er bewust voor gekozen om het baanverloop niet aan te passen. "De Python is een attractie die iedereen kent en die mensen willen doorgeven aan het nageslacht", zegt Efteling-ingenieur Joost Schetters. "Iedereen heeft er een verhaal bij. Dat wil de Efteling heel graag in stand houden."ZIE OOK: Efteling kondigt aan wanneer sloop Python begint

Reacties
Bijdrage