Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'De Efteling moet een overdekt zwemparadijs bouwen'

07-11-2017, 19.03 uur

De Efteling moet een groot overdekt zwembad gaan bouwen. Dat staat in een advies van studenten van Avans Hogeschool aan de directie van het attractiepark.

Eerstejaarsstudenten van de opleiding financieel management kregen de opdracht om een concept te bedenken voor de Efteling in 2030. Vervolgens moesten ze hun plan financieel doorrekenen. Studenten met de beste ideeën hielden onlangs een presentatie voor de raad van bestuur van het pretpark.

Accountancystudent Jasper Spek bedacht samen met drie anderen een plan voor een groot zwembad en hotel in Efteling-sferen. "Om het aantal bezoekers minder weersafhankelijk te maken en buitenlandse bezoekers te verleiden tot een verblijf van meerdere dagen, moet de Efteling een Waterrijk toevoegen", zegt hij in gesprek met magazine Punt.

"We moesten kansen en bedreigingen bekijken, onderzoek doen naar de marktpositie van de Efteling ten opzichte van andere parken en met een financiële onderbouwing van ons idee komen", legt Spek uit.

Of het Waterrijk er ooit komt, is nog maar de vraag. "Het staat niet hoog op onze prioriteitenlijst", zei operationeel directeur Coen Bertens in 2014 over de bouw van een tropisch zwembad. Hij noemde enkele praktische bezwaren, waaronder het enorme kostenplaatje. Bertens hield wel een slag om de arm. "Je bent nooit te oud om te leren."

Eén van de grootste concurrenten van de Efteling - het Duitse attractiepark Europa-Park - is momenteel wel bezig met de bouw van een groot waterpark en een bijbehorend hotel. Het gaat om een investering van 150 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be