Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Komt er subsidie voor een nieuw mega-attractiepark in Zuid-Limburg?

07-11-2017, 08.00 uur

Gaat de overheid meebetalen aan een nieuw mega-attractiepark? Er zijn al jaren plannen voor de bouw van Nature Wonder World, een gigantisch pretparkresort van zo'n 750 miljoen euro in Zuid-Limburg. Vandaag praat de gemeenteraad van Brunssum over het verstrekken van een eventuele subsidie.

De initiatiefnemer van Nature Wonder World is ondernemer Jean Gelissen, eigenaar van attractiepark Toverland in het Noord-Limburgse Sevenum. Hij rekent erop dat overheden 60 tot 70 miljoen euro van het investeringsbedrag voor hun rekening willen nemen. Volgens ingewijden moet Brunssum 10 miljoen euro ophoesten, meldt dagblad De Limburger.

Maar of de gemeente daarmee instemt, is nog maar de vraag. Kritische partijen vrezen dat het geld verdwijnt in een bodemloze put als het project nooit van de grond komt. Het vertrouwen in de komst van Nature Wonder World is laag. Plannen worden voortdurend aangepast. De presentatie van het officiële businessplan is meermaals uitgesteld.

Burgemeester Luc Winants van Brunssum deed eerder een beroep op de lokale en provinciale politiek om Nature Wonder World te blijven steunen. Hij wijst erop dat het immense pretpark circa tweeduizend banen kan opleveren.

Eind 2016 kwamen er voor het laatst nieuwe ontwerpen van Nature Wonder World naar buiten. Toen werd gesproken over drie themagebieden met attracties, een uitgaanscentrum, twee hotels en een overdekt waterpark.

De gemeente Brunssum en de provincie Limburg hebben de afgelopen jaren al honderdduizenden euro's aan belastinggeld in het project gepompt. Daarmee werden onder meer een haalbaarheidsonderzoek en het bedrijfsplan gefinancierd.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be