Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Vernieuwd zeeleeuwenverblijf in Artis onder vuur

07-11-2017, 11.23 uur

Dierentuin Artis krijgt felle kritiek van de Partij voor de Dieren. Het is volkomen idioot dat er een evenementenlocatie is gecreëerd naast het vernieuwde zeeleeuwenverblijf, beweert de Amsterdamse afdeling van de partij.

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren vindt het bizar dat belastinggeld is uitgegeven aan het aanleggen van een feestzaal. Artis ontving vorig jaar 6 miljoen euro subsidie van de gemeente.

"In plaats van het verblijf te vergroten en te investeren in dierenwelzijn, heeft Artis een nieuw verblijf gemaakt om lichtshows met een clubuitstraling te organiseren", foetert Van Lammeren in De Telegraaf. "De zeeleeuwen hebben niet eens meer een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Zijn we helemaal gek geworden in Amsterdam?"

Van Lammeren noemt het bassin bovendien "schandalig ondiep". "Zeeleeuwen kunnen meer dan zestig meter duiken, maar voor de zeeleeuwen in Artis is duiken niet mogelijk."

Volgens Artis-directeur Rembrandt Sutorius, die vorige week officieel werd benoemd, was het bouwen van een evenementenlocatie noodzakelijk om inkomsten te genereren. "Die hebben we nodig omdat we minder subsidie krijgen." De lichtinstallatie in de zaal zou geen problemen opleveren voor de dieren. "Volgend jaar gaan we kijken hoe we het zeeleeuwenverblijf kunnen uitbreiden."

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be