Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Belangrijke financier Disneyland Paris gearresteerd

05-11-2017, 07.21 uur

Eén van de belangrijkste financiers van Disneyland Paris is opgepakt. De steenrijke prins Al-Waleed bin Talal uit Saoedi-Arabië, die het Disney-resort meermaals uit de brand hielp, wordt verdacht van corruptie en het witwassen van geld.

De 49-jarige prins heeft Disneyland Paris in 1994 gered van een faillissement en sluiting door voor vele honderden miljoenen euro's aan aandelen van moederbedrijf Euro Disney op te kopen. Daarnaast was zijn bedrijf Kingdom Holding Company betrokken bij meerdere herkapitalisaties om de toekomst van het noodlijdende pretparkresort veilig te stellen.

Afgelopen zomer verkocht Bin Talal al zijn aandelen aan de Amerikaanse Walt Disney Company. Dat is nu de enige aandeelhouder van Disneyland Paris.

Bin Talal is één van de rijkste personen ter wereld. Zijn arrestatie werd geïnitieerd door een anticorruptiecomité geleid door Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. De commissie was pas enkele uren eerder opgericht. Ook tientallen andere prinsen en politici zijn gearresteerd.

Saoedi-Arabië is een absolute monarchie. Het koningshuis regeert zonder verantwoording af te leggen aan het volk. Een grondwet bestaat niet.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be