Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zes aanhoudingen na vondst van cocaïne in kermisattractie

04-11-2017, 17.06 uur

Zes mensen zijn aangehouden na de vondst van vijfhonderd kilo cocaïne in een kermisattractie. De douane trof de drugs anderhalf jaar geleden aan in de holle stalen armen van een slingshot-attractie, die per boot was vervoerd van Curaçao naar Rotterdam.

Na uitgebreid onderzoek door het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, de douane, de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst en het ministerie van Defensie werden vorige maand vijf mannen en een vrouw opgepakt. Ze zouden lid zijn van een criminele bende.

De verdachten - variërend in leeftijd van 35 jaar tot 59 jaar - komen uit Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Vier van hen zitten nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij het ontdekken van de cocaïne werd vorig jaar al een 50-jarige man uit Den Haag gearresteerd. De attractie was voor hem bestemd.

De partij drugs in de kermisattractie had een straatwaarde van zo'n 15 miljoen euro. Tijdens doorzoekingen is ook beslag gelegd op dertien kilo coke, zeven auto's en cash geld ter waarde van ruim 1,1 miljoen euro. Verder werden zes vuurwapens aangetroffen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be