Disneyland Paris

Met deze truc kun je geld besparen bij Disneyland Paris

04-11-2017, 13:47 uur | Reacties

Op vakantie naar Disneyland Paris? Een simpel trucje zorgt ervoor dat je kunt profiteren van de beste boekingsvoorwaarden, met de meeste voordelen. In sommige gevallen kunnen bezoekers daar een hoop mee besparen. En er zijn maar weinig toeristen van op de hoogte.

Normaal gesproken zijn Nederlanders een hoop geld kwijt als ze hun boeking bij Disneyland Paris onverhoopt willen annuleren. Zo bedragen de annuleringskosten bij een Disney-hotel tot een maand voor aankomst 15 procent van de totaalprijs.


ZIE OOK: Disneyland Paris verhoogt de prijzen: 99 euro voor één dag toegang

Wie een boeking annuleert tussen dertig en acht dagen voor de reis zou beginnen, moet 25 procent van de reissom betalen. Tussen zeven en drie dagen voor aankomst betalen boekers zelfs 75 procent. En wie wacht met annuleren tot de laatste drie dagen, kan naar het volledige bedrag fluiten.

Toch is het niet nodig om zo veel te betalen bij een onverwachte annulering. De boekingsvoorwaarden voor de Spaanse markt zijn namelijk een stuk aantrekkelijker, zo ontdekte Looopings.

Spanjaarden kunnen elke reservering bij Disneyland Paris tot veertien dagen voor aankomst kosteloos annuleren. Tussen tien en drie dagen voor aankomst zijn ze slechts 15 procent van het boekingsbedrag kwijt. Tussen twee en nul dagen van tevoren is dat een kwart. Alleen als Spaanse reizigers onaangekondigd niet op komen dagen, betalen ze 100 procent van de reissom.

Dankzij Europese regels kunnen ook Nederlanders profiteren van de voordelige Spaanse regels, door gebruik te maken van de Spaanse Disneyland-website. Ook de Nederlandse telefooncentrale van Disneyland Paris is wettelijk verplicht om op verzoek boekingen met de Spaanse voorwaarden aan te nemen.ZIE OOK: Reserveringskosten Disneyland Paris flink omhoog

Reacties