Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Familie overleden man overweegt juridische stappen tegen Bobbejaanland

31-10-2017, 13.44 uur

De nabestaanden van de man die overleed na een ongeluk in Bobbejaanland, overwegen het attractiepark aansprakelijk te stellen. Dat vertellen ze in een interview met dagblad Het Belang van Limburg. De familie denkt na over juridische stappen tegen Bobbejaanland.

Antwerpenaar Dirk Verbeke (67) bezweek gisteren aan zijn verwondingen, nadat hij zaterdag ten val kwam bij de rupsbaan Aztek Express. De man was met zijn zoon, een bevriend koppel en hun dochtertje in het pretpark. Hij belandde tijdens het instappen tussen twee gondels, waardoor hij zo'n drie meter naar beneden viel.

"We hebben net met de hele familie samengezeten en zijn het erover eens dat we dit niet zomaar kunnen laten passeren", zegt Bart Verbeke, de broer van het slachtoffer. "We overwegen een advocaat in de arm te nemen en bekijken welke stappen we kunnen nemen."

Er zijn nauwelijks getuigen van het fatale ongeval. Alleen het 5-jarige dochtertje van het bevriende koppel zag het ongeval gebeuren. De directie van Bobbejaanland liet onmiddellijk na het incident al weten dat de attractie technisch in orde was.

De nabestaanden hebben daar hun twijfels over. "Ik heb foto’s gezien van die attractie", aldus broer Bart Verbeke. "Er zit een groot gat tussen die twee gondels. Ook voor kinderen kan dat niet veilig zijn. We vragen ons af hoe zoiets vandaag nog kan gebeuren."

Vrienden omschrijven het slachtoffer als een goedlachse en behulpzame man. "Als er iets gerepareerd moest worden, kon ik hem dat altijd vragen en dan stond hij met een glimlach klaar", vertelt zijn buurvrouw.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be