Bobbejaanland

Familie overleden man overweegt juridische stappen tegen Bobbejaanland

31-10-2017, 13:44 uur | Reacties

De nabestaanden van de man die overleed na een ongeluk in Bobbejaanland, overwegen het attractiepark aansprakelijk te stellen. Dat vertellen ze in een interview met dagblad Het Belang van Limburg. De familie denkt na over juridische stappen tegen Bobbejaanland.

Antwerpenaar Dirk Verbeke (67) bezweek gisteren aan zijn verwondingen, nadat hij zaterdag ten val kwam bij de rupsbaan Aztek Express. De man was met zijn zoon, een bevriend koppel en hun dochtertje in het pretpark. Hij belandde tijdens het instappen tussen twee gondels, waardoor hij zo'n drie meter naar beneden viel.


ZIE OOK: Slachtoffer van ongeluk in Bobbejaanland overleden

"We hebben net met de hele familie samengezeten en zijn het erover eens dat we dit niet zomaar kunnen laten passeren", zegt Bart Verbeke, de broer van het slachtoffer. "We overwegen een advocaat in de arm te nemen en bekijken welke stappen we kunnen nemen."

Er zijn nauwelijks getuigen van het fatale ongeval. Alleen het 5-jarige dochtertje van het bevriende koppel zag het ongeval gebeuren. De directie van Bobbejaanland liet onmiddellijk na het incident al weten dat de attractie technisch in orde was.

De nabestaanden hebben daar hun twijfels over. "Ik heb foto’s gezien van die attractie", aldus broer Bart Verbeke. "Er zit een groot gat tussen die twee gondels. Ook voor kinderen kan dat niet veilig zijn. We vragen ons af hoe zoiets vandaag nog kan gebeuren."

Vrienden omschrijven het slachtoffer als een goedlachse en behulpzame man. "Als er iets gerepareerd moest worden, kon ik hem dat altijd vragen en dan stond hij met een glimlach klaar", vertelt zijn buurvrouw.

ZIE OOK: Ernstig ongeluk met attractie in Bobbejaanland

Reacties