Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Superfan maakt vijfhonderd ritjes in Walibi-achtbaan Lost Gravity

31-10-2017, 17.25 uur

Een superfan kan geen genoeg krijgen van de achtbaan Lost Gravity in Walibi Holland. Davey Ruyterkamp (19) uit Wageningen doet niets liever dan een ritje maken in de 32 meter hoge rollercoaster. Op zondag 29 oktober, de allerlaatste dag van het pretparkseizoen, stapte hij voor de vijfhonderdste keer in.

"Het is echt een unieke en intense ride", vertelt Ruyterkamp aan Looopings. "Zonder twijfel de beste achtbaan van Nederland. En de vijfhonderdste keer was voor mij net zo mooi als de eerste keer." Het aantal ritjes houdt hij minutieus bij op zijn telefoon. "Soms ga ik er wel twintig keer per dag in."

Medewerkers beginnen de knul al te herkennen. "Ze reageren altijd heel leuk, ik maak graag een gezellig praatje met ze." Het mooiste aan Lost Gravity vindt hij de 'airtime', waarbij passagiers gewichtsloos zijn. "En de twee inversies - de dive loop en zero G-roll - zijn heel mooi en soepel. Dan is het gewoon je handen in de lucht en genieten."

Lost Gravity werd in maart 2016 officieel geopend. De 680 meter lange baan van het type 'bigdipper' werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Karretjes behalen een topsnelheid van 87 kilometer per uur.

Walibi is blij met de complimenten. "Super om te horen dat hij Lost Gravity zo tof vindt", reageert een woordvoerder. "Wij kunnen ook bijna niet wachten tot de ride in maart weer open is. Op naar de duizend ritjes!"

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be