Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi-bezoekers weggestuurd na opstaan in wildwaterbaan

30-10-2017, 17.28 uur

Walibi Belgium heeft afgelopen zaterdag verschillende bezoekers uit het park gezet. Ze overtraden de regels bij wildwaterbaan Radja River door te gaan staan in een bootje, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Op de Facebook-pagina van het Belgische pretpark doen de weggestuurde gasten hun beklag.

"Het was 10 graden, dus het nat worden probeerden we te beperken", schrijft Giovanni Philipsen. "Met als gevolg dat we af en toe ons zitvlak dertig centimeter van het stoeltje hielden."

Bij de uitgang stonden beveiligers klaar die de passagiers naar de uitgang begeleidden. "Absoluut een schande dat we hiervoor uit het park werden gezet. Een dag die heel leuk had moeten zijn, eindigde in mineur. En dit was absoluut niet onze fout."

Maar Walibi Belgium is het daar niet mee eens. Volgens de voorlichtster is meermaals via de omroepinstallatie aan de bezoekers gevraagd om te blijven zitten. "Dat leefden zij niet na." Ook bij de laatste lift weigerden de inzittenden instructies van medewerkers op te volgen.

Toen beveiligers ter plaatse kwamen om de gasten weg te sturen, zouden ze "luidruchtig en agressief" hebben gereageerd. Het pretpark hanteert naar eigen zeggen een zerotolerancebeleid op drukke Halloween-dagen. "Indien bezoekers de veiligheidsregels hier niet respecteren, kunnen wij er niet van uitgaan dat ze dat op een andere attractie wel zouden doen. De veiligheid van al onze bezoekers is onze hoogste prioriteit."

In juli viel een tienermeisje uit een bootje van de waterattractie toen ze tegen de regels in ging staan. Ruim een maand later kwam twee bezoekers in het water terecht nadat ze op eigen houtje besloten om uit een vastgelopen bootje te springen.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be