Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Video: het geheim van de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark

31-10-2017, 22.32 uur | Reacties

Wat was ervoor nodig om reuzenpanda's van China naar Nederland te halen? Ouwehands Dierenpark verwelkomde afgelopen zomer de twee panda's Wu Wen en Xing Ya. Achter de onschuldige beren gaat een gigantische politieke lobby schuil, waarbij de Nederlandse overheid China koste wat kost te vriend moet houden.

Zo dreigde de komst van de zeldzame dieren meermaals niet door te gaan toen Nederland zich kritisch uitte over de mensenrechten in China. Dat blijkt uit een uitzending van tv-programma Haagse Lobby op NPO 2. Presentator Rick Nieman interviewde daarvoor onder meer oud-premier Wim Kok, oud-vicepremier Hans Wiegel en dierentuindirecteur Robin de Lange.

Oud-minister Ben Bot omschrijft het 'cadeau' van China als "een gift met een giftige uitwerking". "Het is een beetje: 'Als je niet braaf bent, dan zullen wij de panda's weghalen.' Je moet niet al te zeer door de knieën gaan voor een cadeautje wat eigenlijk geen cadeau is. Je doet hén een gunst."

Parlementair journalist Frits Wester verbaast zich over de zogenoemde 'panda-lobby'. "Heel veel mensen hebben zich ermee bemoeid op het allerhoogste niveau. Drie premiers op rij die vijftien jaar lang bezig zijn geweest met twee zwarte beren, die de hele dag niks anders doen dan lui op hun rug liggen en bamboe eten."Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Reacties