Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Directeur Efteling wil meer interactieve attracties

19-10-2017, 16:01 uur | Reacties

De Efteling gaat attracties in de toekomst voorzien van interactieve elementen en andere moderne technologie├źn. Dat vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens in een interview. "Technologie kan ons de komende jaren helpen om ons verhaal nog mooier te gaan vertellen", zegt hij.

De directeur wil technologie gebruiken om decors in attracties "sneller te kunnen veranderen". "Dat is voor onze branche heel belangrijk." Jurgens deed zijn uitspraken in een videointerview met de Vlaamse innovatiecoach Steven Van Belleghem.


ZIE OOK: Efteling droomt van zeven miljoen bezoekers in 2030

"Wij bouwen voor de eeuwigheid, maar we moeten wel gaan inzien dat de levensduur van een attractie misschien niet meer 35 jaar is, maar nog maar twintig jaar", aldus de directievoorzitter van de Efteling. "Omdat mensen het wel gezien hebben en sneller iets anders willen. Wij moeten kijken hoe die technologie ons daarbij kan helpen, zodat je de attractie kan aanpassen en interactiever kan maken."

Wel denkt Jurgens dat er voor het Sprookjesbos een uitzondering kan worden gemaakt. Daar wil hij uit nostalgisch oogpunt zo min mogelijk aanpassingen doorvoeren. "Maar nieuwe sprookjes moeten wel van deze tijd zijn. Die moeten meer technologie in zich hebben."

De laatste twee toevoegingen van de Efteling - het sprookje van Pinokkio in het Sprookjesbos en de darkride Symbolica - bevatten allebei prominente interactieve elementen. Bij Pinokkio kunnen bezoekers zelf enkele effecten activeren. De karretjes van Symbolica zijn voorzien van een bedieningspaneel met minigames.ZIE OOK: Wat is de beste route in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica?

Reacties