Disneyland Paris

Woede over tassencontrole in Disneyland Paris: 'We worden gegijzeld'

10-10-2017, 16:03 uur | Reacties

Niet iedereen is blij met de tassencontrole in Disneyland Paris. Voor de bagagecheck bij de ingang van het Disney-resort staan dagelijks gigantische rijen, tot grote onvrede van omwonenden.

Veel Franse forenzen moeten het gebied 's ochtends en 's avonds doorkruisen op weg naar het nabijgelegen treinstation Marne-la-Vallée-Chessy. Ze staan dan steeds noodgedwongen in de rij voor Disneyland, terwijl ze helemaal niet in de Disney-parken hoeven te zijn.

ZIE OOK: Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

"We worden op deze manier gegijzeld", vertelt een woordvoerder van een buurtcomité aan regionale media. "Dit is onaanvaardbaar op openbaar terrein."

Officieel is het stuk grond geen eigendom van Disneyland Paris, maar van de gemeente. Er wordt al jaren gesproken over een oplossing voor het probleem, zoals het aanleggen van een tunnel of een aparte toegangsweg. De Franse Raad van State constateerde eind 2016 al dat voetgangers en hulpdiensten onnodig ernstige hinder ondervinden van de controleposten bij Disney.

Tot nu toe veranderde er echter niets. En senator Arnaud de Belenet verwacht niet dat de situatie in de nabije toekomst zal verbeteren, laat hij weten. "We staan open voor gesprekken met buurtbewoners, maar voorlopig blijven de controles actief. We moeten waakzaam blijven."

ZIE OOK: Disneyland Paris neemt extra maatregelen tegen terrorisme

Reacties