Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Woede over tassencontrole in Disneyland Paris: 'We worden gegijzeld'

10-10-2017, 16.03 uur

Niet iedereen is blij met de tassencontrole in Disneyland Paris. Voor de bagagecheck bij de ingang van het Disney-resort staan dagelijks gigantische rijen, tot grote onvrede van omwonenden.

Veel Franse forenzen moeten het gebied 's ochtends en 's avonds doorkruisen op weg naar het nabijgelegen treinstation Marne-la-Vallée-Chessy. Ze staan dan steeds noodgedwongen in de rij voor Disneyland, terwijl ze helemaal niet in de Disney-parken hoeven te zijn.

"We worden op deze manier gegijzeld", vertelt een woordvoerder van een buurtcomité aan regionale media. "Dit is onaanvaardbaar op openbaar terrein."

Officieel is het stuk grond geen eigendom van Disneyland Paris, maar van de gemeente. Er wordt al jaren gesproken over een oplossing voor het probleem, zoals het aanleggen van een tunnel of een aparte toegangsweg. De Franse Raad van State constateerde eind 2016 al dat voetgangers en hulpdiensten onnodig ernstige hinder ondervinden van de controleposten bij Disney.

Tot nu toe veranderde er echter niets. En senator Arnaud de Belenet verwacht niet dat de situatie in de nabije toekomst zal verbeteren, laat hij weten. "We staan open voor gesprekken met buurtbewoners, maar voorlopig blijven de controles actief. We moeten waakzaam blijven."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be