Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Jongen verliest been bij gruwelijk ongeluk in pretpark

08-10-2017, 17.28 uur

Een 12-jarige jongen heeft zijn been verloren bij een tragisch ongeluk in een Duits pretpark. Tijdens een ritje in de rodelachtbaan van Fort Fun Abenteuerland kwam het onderbeen van de knul vast te zitten tussen het karretje en de baan.

Het slachtoffer werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 14.30 uur bij de attractie Trapper Slider, een zogeheten alpine coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. Voorlopig blijft de 1,3 kilometer lange baan gesloten.

Volgens de directie werd het incident niet veroorzaakt door een technische fout. Het management laat in een reactie weten dat de twaalf jaar oude attractie voldeed aan alle veiligheidseisen. Trapper Slider zou regelmatig gecontroleerd worden door keuringsinstantie TÜV.

"De veiligheid van onze gasten is onze belangrijkste prioriteit", staat in een verklaring op de Facebook-pagina van Fort Fun. "We leven mee met het kind en zijn ouders."

Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be