Walibi Belgium

Plannen voor nieuwe attractie Walibi Belgium gepresenteerd

27-09-2017, 14:44 uur | Reacties

Walibi Belgium krijgt over een paar jaar een hypermoderne nieuwe attractie. Het pretpark in Waver opent in 2019 een interactieve trackless darkride. Dat heeft de Belgische fabrikant Alterface bekendgemaakt op pretparkbeurs EAS in Berlijn.

De nog naamloze toevoeging wordt een attractie van het type 'erratic ride'. Bezoekers spelen onderweg verschillende mini-games. Bijzonder is dat de voertuigen steeds een ander parcours zullen volgen, afhankelijk van de scores van de passagiers.


ZIE OOK: Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

Alterface ontwikkelde speciaal voor de attractie het merk Popcorn Revenge, dat gaat over stukken popcorn die proberen te ontsnappen uit een bioscoop.

De compacte ride van driehonderd vierkante meter komt te liggen in het gebouw van Het Paleis van Ali Baba, een bootjesattractie die in 2001 werd gesloten. Sindsdien wordt de ruimte in het najaar gebruikt als halloweenspookhuis.

Voor het transportsysteem werkt de leverancier samen met de Nederlandse attractiebouwer ETF Ride Systems, bekend van Symbolica in de Efteling. Walibi Belgium heeft sinds 2003 al een andere interactieve darkride van ETF: Challenge of Tutankhamon.

Het attractiepark opent volgend jaar een nieuwe familieachtbaan. Na de darkride volgen onder meer een interactieve waterattractie (2020) en een gigantische achtbaan (2021).

ZIE OOK: Ontwerp van nieuwe mega-achtbaan Walibi Belgium uitgelekt

Reacties