Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Plannen voor nieuwe attractie Walibi Belgium gepresenteerd

27-09-2017, 14.44 uur

Walibi Belgium krijgt over een paar jaar een hypermoderne nieuwe attractie. Het pretpark in Waver opent in 2019 een interactieve trackless darkride. Dat heeft de Belgische fabrikant Alterface bekendgemaakt op pretparkbeurs EAS in Berlijn.

De nog naamloze toevoeging wordt een attractie van het type 'erratic ride'. Bezoekers spelen onderweg verschillende mini-games. Bijzonder is dat de voertuigen steeds een ander parcours zullen volgen, afhankelijk van de scores van de passagiers.

Alterface ontwikkelde speciaal voor de attractie het merk Popcorn Revenge, dat gaat over stukken popcorn die proberen te ontsnappen uit een bioscoop.

De compacte ride van 300 vierkante meter komt te liggen in het gebouw van Het Paleis van Ali Baba, een bootjesattractie die in 2001 werd gesloten. Sindsdien wordt de ruimte in het najaar gebruikt als halloweenspookhuis.

Voor het transportsysteem werkt de leverancier samen met de Nederlandse attractiebouwer ETF Ride Systems, bekend van Symbolica in de Efteling. Walibi Belgium heeft sinds 2003 al een andere interactieve darkride van ETF: Challenge of Tutankhamon.

Het attractiepark opent volgend jaar een nieuwe familieachtbaan. Na de darkride volgen onder meer een interactieve waterattractie (2020) en een gigantische achtbaan (2021).

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be