Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken willen gezonder eten aanbieden

25-09-2017, 12.51 uur

Verschillende Nederlandse pretparken en andere dagattracties willen in de toekomst meer gezonde producten aanbieden. Elf toeristische trekpleisters gaan daarvoor de komende tijd hun krachten bundelen.

Het gaat om Toverland, Duinrell, Wildlands Adventure Zoo Emmen, het Dolfinarium, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, Beekse Bergen, de Apenheul, Artis, NEMO Science Museum en Het Scheepvaartmuseum. Zij hebben zich verenigd in de 'Taskforce Gezond Uit'.

Het project is een initiatief van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, cateraar Albron en horecagroothandel Bidfood.

Het gezonde aanbod voor kinderen blijft nog steeds te beperkt, concludeert het bureau na een onderzoek bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra. Slechts een kwart van de dagattracties biedt gezonde producten voor kinderen aan. Er zou te weinig vraag naar zijn.

Daarom hebben de deelnemende attracties afgesproken om samen op zoek te gaan naar manieren om zowel het aanbod van als de vraag naar gezonde producten te verhogen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be