Nieuws

Pretparken willen gezonder eten aanbieden

25-09-2017, 12:51 uur | Reacties

Verschillende Nederlandse pretparken en andere dagattracties willen in de toekomst meer gezonde producten aanbieden. Elf toeristische trekpleisters gaan daarvoor de komende tijd hun krachten bundelen.

Het gaat om Toverland, Duinrell, Wildlands Adventure Zoo Emmen, het Dolfinarium, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, Beekse Bergen, de Apenheul, Artis, NEMO Science Museum en Het Scheepvaartmuseum. Zij hebben zich verenigd in de 'Taskforce Gezond Uit'.


ZIE OOK: 'Pretparken bieden veel te weinig gezond eten'

Het project is een initiatief van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, cateraar Albron en horecagroothandel Bidfood.

Het gezonde aanbod voor kinderen blijft nog steeds te beperkt, concludeert het bureau na een onderzoek bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra. Slechts een kwart van de dagattracties biedt gezonde producten voor kinderen aan. Er zou te weinig vraag naar zijn.

Daarom hebben de deelnemende attracties afgesproken om samen op zoek te gaan naar manieren om zowel het aanbod van als de vraag naar gezonde producten te verhogen.

ZIE OOK: 'Avonturenpark Hellendoorn is een hel voor veganisten'

Reacties