Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierenverzorger Artis haalt herinneringen op: 'Aan de dood ontsnapt in tijgerkooi'

20-09-2017, 13.39 uur

Een oud-medewerker van Artis is ooit aan de dood ontsnapt in het tijgerverblijf. Luc van Walbeek verzorgde jaren geleden de roofdieren in de Amsterdamse dierentuin. Eén keer liep dat bijna fout af, vertelt hij in een interview met omroep NH.

"'s Morgens lag er een tijger plat, een tijger waar nog nooit iemand bij in de kooi was gekomen", aldus Van Walbeek. "Maar om een uur of negen komen er mensen, dus die tijger moest naar binnen." De verzorger besloot om het bewusteloze dier samen met een collega in een zeil te rollen en weg te dragen.

"Maar halverwege de kooi stond-ie plotseling op vier benen." Op dat moment brak bij Van Walbeek de paniek uit. "Mijn collega kwam eruit, via de kleine deurtjes. En ik stond er nog in. Ik dacht: hier kom ik nooit meer uit."

Het dier verdoven was ook geen optie. "Er werd al geroepen: 'Een wapen!' Maar degene die de sleutel had, was er nog even niet." Uiteindelijk bleek een bezem, die de verzorger toevallig bij zich had, een redmiddel te zijn. Het volledige interview is te bekijken op de website van NH.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be