Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Dierenverzorger Artis haalt herinneringen op: 'Aan de dood ontsnapt in tijgerkooi'

20-09-2017, 13:39 uur | Reacties

Een oud-medewerker van Artis is ooit aan de dood ontsnapt in het tijgerverblijf. Luc van Walbeek verzorgde jaren geleden de roofdieren in de Amsterdamse dierentuin. Eén keer liep dat bijna fout af, vertelt hij in een interview met omroep NH.

"'s Morgens lag er een tijger plat, een tijger waar nog nooit iemand bij in de kooi was gekomen", aldus Van Walbeek. "Maar om een uur of negen komen er mensen, dus die tijger moest naar binnen." De verzorger besloot om het bewusteloze dier samen met een collega in een zeil te rollen en weg te dragen.

ZIE OOK: Tijger bijt verzorgster dood in dierentuin

"Maar halverwege de kooi stond-ie plotseling op vier benen." Op dat moment brak bij Van Walbeek de paniek uit. "Mijn collega kwam eruit, via de kleine deurtjes. En ik stond er nog in. Ik dacht: hier kom ik nooit meer uit."

Het dier verdoven was ook geen optie. "Er werd al geroepen: 'Een wapen!' Maar degene die de sleutel had, was er nog even niet." Uiteindelijk bleek een bezem, die de verzorger toevallig bij zich had, een redmiddel te zijn. Het volledige interview is te bekijken op de website van NH.

ZIE OOK: Dierenverzorgster overleden na aanval door tijger

Reacties
Bijdrage