Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Beveiliging Bobbejaanland is lachtertje: vier inbraken in paar weken

19-09-2017, 12.25 uur

De beveiliging van Bobbejaanland stelt maar weinig voor. Het Vlaamse pretpark is in een paar weken tijd maar liefst vier keer het slachtoffer geworden van nachtelijke inbrekers. De daders zijn niet gepakt.

Sinds begin augustus lukte het dieven drie keer om in te breken bij het attractiepark. Eenmaal binnen braken ze een hoop drank- en spelautomaten open. Daarnaast brachten Nederlandse youtubers onlangs in beeld hoe makkelijk het is om 's nachts Bobbejaanland binnen te komen en de boel op te stelten te zetten.

In de nacht van zondag op maandag sloegen criminelen voor de laatste keer toe. Ook toen werden tientallen automaten opengebroken, bevestigt commercieel directrice Peggy Verelst. Ze wil niet zeggen hoeveel er precies buitgemaakt is.

Bij de vorige inbraak beloofde de directrice al dat Bobbejaanland de komende periode "extra alert" zou zijn en dat er "bijkomende maatregelen" genomen zouden worden. Dat heeft kennelijk niets opgeleverd.

Volgens Verelst is het park ondanks de reeks inbraken al "tamelijk goed beveiligd". "Zo hangen er bijvoorbeeld al camera's. Maar het kan blijkbaar nog beter." Men wil samen met de politie bekijken hoe de beveiliging verder aangescherpt kan worden. "Dat is niet gemakkelijk, want het gaat om een groot terrein."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be