Efteling

Walt Disney World draait Efteling-muziek

17-09-2017, 22:40 uur | Reacties

Veel Nederlandse vakantiegangers zullen raar opkijken tijdens een vakantie in het Amerikaanse Walt Disney World. In Disney Springs, het uitgaansgebied van het drukbezochte pretparkresort, is Efteling-muziek te horen. Bij een draaimolen worden dagelijks bekende Efteling-melodie├źn ten gehore gebracht.

Looopings maakte drie jaar geleden al melding van Efteling-deuntjes in Florida. Sindsdien heeft het uitgaansgedeelte een grootschalige renovatie ondergaan, waarbij de naam werd gewijzigd van Downtown Disney naar Disney Springs. Tientallen restaurants en winkels werden vernieuwd. Toch is de Efteling-muziek kennelijk niet weggehaald.


ZIE OOK: Bizar: Efteling-muziek bij draaimolen in Walt Disney World

"Ik loop door Walt Disney World in Florida en hoor ineens Efteling-muziek", vertelt toerist Marc Ramaekers aan Looopings. "Ik heb een stukje Droomvlucht op film, maar ik hoorde ook muziek van De Vliegende Fakir, De Rode Schoentjes en een carrousel."

Overigens wordt in de Efteling ook Disney-muziek gedraaid. Uit een draaiorgel bij een carrousel op het Anton Pieckplein klinkt regelmatig het nummer Under the Sea uit de Disney-film The Little Mermaid.ZIE OOK: Sprookjesattractie met Efteling-muziek wordt gesloopt

Reacties