Kermis

Bizarre rechtszaak over gestolen kermisattractie

18-09-2017, 22:58 uur | Reacties

Een rechtszaak over een gestolen kermisattractie heeft een bizarre wending genomen. Afgelopen zomer werd een vijftien meter lange vrachtwagen met de attractie Gravitron op klaarlichte dag gestolen. Dat gebeurde op een kermisterrein in de Oost-Franse stad Mulhouse.

De politie stelde een onderzoek in. Enkele dagen later dook de verdwenen centrifuge-attractie plotseling weer op, maar dan op het Franse eiland Corsica. Een 47-jarige ondernemer werd aangewezen als verdachte. Maar volgens de man is hij juist het slachtoffer van een juridisch geschil.


ZIE OOK: Criminelen roven vrachtwagen kermisattractie leeg

De vermeende dief beweert dat hij de Gravitron eerder voor 70.000 euro had gekocht van een Nederlandse kermisexploitant. "Maar toen ik de attractie ging opbouwen, bleek dat hij mij niet de Gravitron, maar de vergelijkbare attractie Starship XXL verkocht had", zegt de man nu. Die machine was beschadigd.

De man voelde zich bedrogen. Toen de Nederlander weigerde om alsnog de juiste attractie te leveren, besloot de koper het heft in eigen hand te nemen en de Gravitron zelf op te halen. "Hij had daar gewoon recht op", zegt zijn advocaat.

Nu, twee maanden later, hebben beide heren in de rechtszaal een akkoord bereikt. De Nederlander heeft de Gravitron teruggekregen. In ruil daarvoor betaalt hij 15.000 euro aan reparatiekosten voor de andere attractie.

ZIE OOK: Kermisexploitant 'vergeet' aanhanger op parkeerplaats in Den Bosch

Reacties