Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland onthult details en ontwerpen van spectaculaire wing coaster Fenix

26-09-2017, 11.48 uur

De spectaculaire nieuwe achtbaan van Toverland gaat Fenix heten. Het attractiepark in Noord-Limburg opent volgend jaar een veertig meter hoge wing coaster met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Passagiers gaan drie keer over de kop. Vandaag wordt het volledige baanverloop naar buiten gebracht.

De rollercoaster - met karretjes naast de rails - telt drie inversies: een 'dive drop' (halve draai met vrije val), een 'Immelmann' (halve looping met halve kurkentrekker) en een 'zero G-roll' (uitgestrekte kurkentrekker). De rest van de 813 meter lange baan bestaat uit een heuvel, een horizontale spiraal en enkele scherpe bochten.

De attractie wordt gebouwd door het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard, bij het grote publiek bekend van Baron 1898 in de Efteling en Black Mamba in Phantasialand. Er komen twee treinen met 24 zitplaatsen, verdeeld over zes rijen van vier personen. De theoretische capaciteit bedraagt duizend personen per uur.

Het verhaal van Fenix gaat over een mythische vuurvogel die eens in de 777 jaar herrijst uit zijn eigen as. Bezoekers worden uitgenodigd onder zijn vleugels plaats te nemen voor een turbulente vlucht, rakelings langs de bomen. Er geldt een minimumlengte van 1.40 meter.

In het rijkelijk gedecoreerde stationsgebouw bevindt zich ook het overdekte gedeelte van de nieuwe bootjesattractie Merlin's Quest. Beide attracties zijn onderdeel van themawereld Avalon, waar de machtige tovenaar Merlijn woont.

Fenix wordt de vierde wing coaster van Europa en de eerste in de Benelux. Eerdere exemplaren openden in het Italiaanse Gardaland (2011), het Britse Thorpe-Park (2012) en het Duitse Heide Park (2014). Van alle Europese achtbanen van dit type is Fenix het langst. Er bestaat bovendien geen hogere wing coaster in Europa.

Looopings kon de komst van de wing coaster al in januari melden. Afgelopen voorjaar lekten de hoogte en het aantal inversies uit.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be