Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult naam van nieuw waterpark en hotel

14-09-2017, 14.43 uur

Europa-Park heeft vandaag de namen van een gloednieuw waterpark en een nieuw hotel onthuld. In 2019 opent het Duitse attractiepark het zwemparadijs Rulantica. De benaming is een samenstelling van het Duitse plaatsje Rust - waar het park ligt - en Atlantica.

Dat maakte Europa-Park-directeur Michael Mack vanochtend bekend op een persconferentie. Hij toonde ook een logo van Rulantica. Het achtergrondverhaal draait om een fictief genootschap van ontdekkingsreizigers, de Adventure Club of Europe.

Er komen glijbanen, waterbanen en een gigantisch golfslagbad verspreid over acht themagebieden onder een schelpvormig koepeldak. Vandaag kwamen ook nieuwe tekeningen naar buiten. Rulantica moet eind 2019 af zijn.

In hetzelfde jaar opent een zesde hotel met de naam Krønasår - The Museum Hotel. Het viersterrencomplex is vormgegeven als een natuurhistorisch museum. Er worden 304 themakamers en suites voor in totaal 1300 gasten gerealiseerd. Looopings kon in juli al enkele ontwerpen laten zien.

Volgens eigenaar Roland Mack is Europa-Park al twintig jaar met de voorbereidingen voor het waterpark bezig. Er wordt 150 miljoen euro in gestoken. Eerder werd gesproken over een investering van 140 miljoen euro.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be