Attractiepark Toverland

Directrice Toverland boos over btw-verhoging: 'Ik zie de voordelen niet'

10-10-2017, 15:13 uur | Reacties

De directrice van Toverland is absoluut niet blij met plannen van het nieuwe kabinet om het btw-tarief te verhogen. Caroline Kortooms baalt flink van die hogere belasting, vertelde ze vanochtend in een interview.

"Wij worden echt niet gelukkig van het regeerakkoord", zei Kortooms op BNR Nieuwsradio. "Ik vraag me ook echt af hoe het kabinet ervoor gaat zorgen dat de gewone consument erop vooruitgaat. Ik denk dat we allemaal het effect ervan gaan voelen. Ik zie nu de voordelen niet."

ZIE OOK: Hogere belasting op entreekaarten voor pretparken en dierentuinen

Het lage btw-tarief wordt onder kabinet Rutte III verhoogd van 6 naar 9 procent. Daaronder vallen naast de dagelijkse boodschappen ook toegangskaarten voor pretparken en dierentuinen.

Toverland had in september al aangekondigd dat de entreeprijs volgend jaar met 4 euro stijgt, naar 32 euro per persoon. Het attractiepark investeert in een nieuw entreegebied en een themagebied met een veertig meter hoge wing coaster en een waterattractie.

Kortooms vindt die forse stijging volkomen logisch. "Moet ik me gaan verantwoorden omdat we 4 euro duurder worden terwijl we 30 miljoen euro investeren? Dat gaat nergens over." Ze is niet bang dat er straks minder bezoekers komen. "Want wij leveren zeer hoge kwaliteit."

ZIE OOK: Entreeprijs Toverland stijgt met bijna 15 procent

Reacties