Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Directrice Toverland boos over btw-verhoging: 'Ik zie de voordelen niet'

10-10-2017, 15.13 uur

De directrice van Toverland is absoluut niet blij met plannen van het nieuwe kabinet om het btw-tarief te verhogen. Caroline Kortooms baalt flink van die hogere belasting, vertelde ze vanochtend in een interview.

"Wij worden echt niet gelukkig van het regeerakkoord", zei Kortooms op BNR Nieuwsradio. "Ik vraag me ook echt af hoe het kabinet ervoor gaat zorgen dat de gewone consument erop vooruitgaat. Ik denk dat we allemaal het effect ervan gaan voelen. Ik zie nu de voordelen niet."

Het lage btw-tarief wordt onder kabinet Rutte III verhoogd van 6 naar 9 procent. Daaronder vallen naast de dagelijkse boodschappen ook toegangskaarten voor pretparken en dierentuinen.

Toverland had in september al aangekondigd dat de entreeprijs volgend jaar met 4 euro stijgt, naar 32 euro per persoon. Het attractiepark investeert in een nieuw entreegebied en een themagebied met een veertig meter hoge wing coaster en een waterattractie.

Kortooms vindt die forse stijging volkomen logisch. "Moet ik me gaan verantwoorden omdat we 4 euro duurder worden terwijl we 30 miljoen euro investeren? Dat gaat nergens over." Ze is niet bang dat er straks minder bezoekers komen. "Want wij leveren zeer hoge kwaliteit."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be