Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Booster op kermis stort in: vijf zwaargewonden

08-09-2017, 07.00 uur

Op een kermis in Hongarije zijn vijf personen zwaargewond geraakt toen een attractie instortte. Een arm van een dertig meter hoge booster-achtige ride brak plotseling af. Eén van de slachtoffers - een 18-jarige man - is nog in levensgevaar.

Hij heeft ernstig hersenletsel opgelopen. De man zou door de klap uit het bakje zijn geslingerd. "Een deel van zijn schedel mistte", vertelt een ooggetuige aan Hongaarse media. De andere slachtoffers zijn een man, een vrouw en twee tieners. "Bij een jongen staken de botten uit zijn arm", weet een omstander.

Het incident vond afgelopen weekend plaats bij een attractie met de naam Banzai in de stad Várpalota. Wie de machine heeft gebouwd, is niet bekendgemaakt. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de eigenaar. Inmiddels is het apparaat ontmanteld.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be