Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

School in Barneveld wordt dierentuin

08-09-2017, 04.28 uur

Nederland heeft er een nieuwe dierentuin bij. Een school in Barneveld mag zich sinds kort officieel 'dierentuin' noemen. Aeres MBO, waar leerlingen een opleiding dierverzorging kunnen volgen, heeft daarvoor een speciale vergunning gekregen. Het is de eerste school in Europa met die bijzondere status.

De vergunning was verplicht om meer dan tien exotische dieren te mogen houden. "Je kunt niet zomaar dierentuin worden, er zijn allerlei eisen wat betreft de hygiëne, de staat van de verblijven en de veiligheidsprotocollen", vertelt schooldirecteur Gertwim de Haas aan het Nederlands Dagblad.

Door de nieuwe status moet de 'dierentuin' in totaal zeven dagen per jaar open zijn voor publiek. De Haas: "We hebben al een groot aantal open dagen, dus dat is geen probleem." Olifanten of tijgers hoeven bezoekers niet te verwachten. Wel worden er reptielen, vissen, exotische vogels, stokstaartjes, alpaca's, wolvarkens en uilen gehouden.

De directeur hoopt dat het aantal diersoorten de komende jaren nog verder groeit. "Onze leerlingen hebben er baat bij om met zo veel mogelijk verschillende dieren in aanraking te komen."

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be