Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Einde voor Bob in de Efteling in zicht? 'We bekijken alle scenario's'

05-09-2017, 15:50 uur | Reacties

Hoelang blijft de bobbaan in de Efteling nog bestaan? Het pretpark is momenteel aan het bekijken wat er in de toekomst met de populaire attractie moet gebeuren. Opknappen en slopen behoren tot de mogelijkheden.

"We weten dat de Bob niet het eeuwige leven heeft", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Het einde van die levensduur zal ooit een keer in zicht komen. Daarom bekijken we op dit moment alle mogelijke scenario's."


ZIE OOK: Efteling heropent Bob na storing van zes dagen

De 32 jaar oude bobbaan was onlangs geruime tijd gesloten vanwege technische problemen. "We werden met onze neus op de feiten gedrukt", aldus de voorlichtster. Tegenwoordig is de attractie dicht als het regent.

De Efteling kan ervoor kiezen om de attractie een enorme opknapbeurt te geven, of helemaal te slopen en te vervangen door iets nieuws. "Gaan we voor tijdelijke oplossingen of nemen we in één keer een rigoureuze beslissing? Daarover zijn we nu aan het nadenken."

Efteling-fans hoeven volgens de woordvoerster niet te vrezen dat de bobsleebaan binnenkort plotseling gesloopt wordt. "Dat zal zo'n vaart niet lopen. En zelfs wanneer de Efteling attracties vervangt, komt er doorgaans ongeveer dezelfde beleving voor terug. Kijk maar naar de Pegasus." Die houten achtbaan werd in 2010 vervangen door de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak.

ZIE OOK: Bobbaan Efteling voortaan gesloten als het regent

Reacties