Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Einde voor Bob in de Efteling in zicht? 'We bekijken alle scenario's'

05-09-2017, 15.50 uur

Hoelang blijft de bobbaan in de Efteling nog bestaan? Het pretpark is momenteel aan het bekijken wat er in de toekomst met de populaire attractie moet gebeuren. Opknappen en slopen behoren tot de mogelijkheden.

"We weten dat de Bob niet het eeuwige leven heeft", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Het einde van die levensduur zal ooit een keer in zicht komen. Daarom bekijken we op dit moment alle mogelijke scenario's."

De 32 jaar oude bobbaan was onlangs geruime tijd gesloten vanwege technische problemen. "We werden met onze neus op de feiten gedrukt", aldus de voorlichtster. Tegenwoordig is de attractie dicht als het regent.

De Efteling kan ervoor kiezen om de attractie een enorme opknapbeurt te geven, of helemaal te slopen en te vervangen door iets nieuws. "Gaan we voor tijdelijke oplossingen of nemen we in één keer een rigoureuze beslissing? Daarover zijn we nu aan het nadenken."

Efteling-fans hoeven volgens de woordvoerster niet te vrezen dat de bobsleebaan binnenkort plotseling gesloopt wordt. "Dat zal zo'n vaart niet lopen. En zelfs wanneer de Efteling attracties vervangt, komt er doorgaans ongeveer dezelfde beleving voor terug. Kijk maar naar de Pegasus." Die houten achtbaan werd in 2010 vervangen door de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be