Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Dit is het verhaal achter het nieuwe themagebied van Toverland

26-09-2017, 11.33 uur

Bezoekers van het Limburgse attractiepark Toverland kunnen vanaf volgend jaar kennismaken met de almachtige tovenaar Merlijn. Het nieuwe themagebied Avalon, dat in de zomer van 2018 opengaat, staat in het teken van de bekende tovenaar. Naast een heftige wing coaster komt er een bootjesattractie met de naam Merlin's Quest.

Dat heeft Toverland-directrice Caroline Kortooms zojuist onthuld op een persconferentie. "We wisten al sinds het begin van Toverland dat er ooit een grote tovenaar in het park zou komen wonen", aldus Kortooms. "Daarvoor moesten we eerst groeien in kwaliteit en capaciteit. Nu is het moment aangebroken."

De slogan van Avalon wordt 'Live the legend'. Waterattractie Merlin's Quest is één van de blikvangers. Bezoekers nemen plaats in één van de veertien boten voor een twaalf minuten durende vaartocht - deels overdekt - op weg naar een ruïne. Opvarenden gaan op zoek naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven.

"In Avalon ligt het kwaad altijd op de loer", vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn. "Merlijn moet ervoor zorgen dat zijn witte magie het wint van de ijskoude magie."

Vandaag toont Toverland ontwerpen van een bootje, het ingangsgebouw en de eerste scène van de attractie. Het transportsysteem van Merlin's Quest wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het parcours is 430 meter lang en in elk bootje is plaats voor zestien personen. De capaciteit bedraagt 950 mensen per uur. Het wordt de eerste darkride in het park.

Volgens de directrice zijn toveren en magie tijdloze thema's. "Wij wisten al sinds de opmars van Harry Potter en The Lord of the Rings: met toveren zitten we goed. Dat is geschikt voor alle leeftijden."Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be