Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractiepark Toverland

Dit is het verhaal achter het nieuwe themagebied van Toverland

26-09-2017, 11:33 uur | Reacties

Bezoekers van het Limburgse attractiepark Toverland kunnen vanaf volgend jaar kennismaken met de almachtige tovenaar Merlijn. Het nieuwe themagebied Avalon, dat in de zomer van 2018 opengaat, staat in het teken van de bekende tovenaar. Naast een heftige wing coaster komt er een bootjesattractie met de naam Merlin's Quest.

Dat heeft Toverland-directrice Caroline Kortooms zojuist onthuld op een persconferentie. "We wisten al sinds het begin van Toverland dat er ooit een grote tovenaar in het park zou komen wonen", aldus Kortooms. "Daarvoor moesten we eerst groeien in kwaliteit en capaciteit. Nu is het moment aangebroken."


ZIE OOK: Wordt dit de naam van het nieuwe themagebied in Toverland?

De slogan van Avalon wordt 'Live the legend'. Waterattractie Merlin's Quest is één van de blikvangers. Bezoekers nemen plaats in één van de veertien boten voor een twaalf minuten durende vaartocht - deels overdekt - op weg naar een ruïne. Opvarenden gaan op zoek naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven.

"In Avalon ligt het kwaad altijd op de loer", vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn. "Merlijn moet ervoor zorgen dat zijn witte magie het wint van de ijskoude magie."

Vandaag toont Toverland ontwerpen van een bootje, het ingangsgebouw en de eerste scène van de attractie. Het transportsysteem van Merlin's Quest wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het parcours is 430 meter lang en in elk bootje is plaats voor zestien personen. De capaciteit bedraagt 950 mensen per uur. Het wordt de eerste darkride in het park.

Volgens de directrice zijn toveren en magie tijdloze thema's. "Wij wisten al sinds de opmars van Harry Potter en The Lord of the Rings: met toveren zitten we goed. Dat is geschikt voor alle leeftijden."ZIE OOK: Eerste teaservideo voor nieuwe wing coaster Toverland

Reacties