Europa-Park

Eigenaar Europa-Park zag virtual reality-achtbaan niet zitten

31-08-2017, 13:43 uur | Reacties

Europa-Park was in 2015 het eerste pretpark ter wereld met een virtual reality-achtbaan, maar eigenaar Roland Mack zag dat in eerste instantie helemaal niet zitten. Het conflict leidde zelfs bijna tot een familieruzie, geeft hij toe in een interview met een regionaal dagblad.

"Onder mijn bewind was er nooit een virtual reality-achtbaan gekomen", vertelt Mack (67) in gesprek met dagblad Süddeutsche Zeitung. Tegenwoordig hebben zijn zoons Michael en Thomas het voor het zeggen in het Duitse attractiepark. Die besloten om het concept tóch in te voeren - en met succes.

ZIE OOK: Europa-Park haalt virtual reality-brillen bij achtbaan weer weg

"Ik was bang dat bezoekers erdoor zouden wegblijven", aldus Roland Mack. "Ik hou ervan om naar de reacties van anderen te kijken als ik in een achtbaan zit, bijvoorbeeld die van mijn kleinkinderen. Dat gaat verloren met een VR-bril op."

Tegenwoordig biedt Europa-Park een virtual reality-beleving aan bij de achtbanen Alpenexpress en Pegasus. Bezoekers moeten daar 2 euro per ritje voor bijbetalen. Bij Pegasus verdwijnen de VR-brillen binnenkort weer. De capaciteit van de attractie zou eronder lijden.

Eigenaar Mack beseft nu dat digitale ontwikkelingen niet tegen te houden zijn, zegt hij. "Maar veel bezoekers zijn nog steeds een voorstander van een pure live-ervaring, zonder brillen. Je wil niet naar een scherm kijken als je vanaf 73 meter hoogte de diepte in duikt tijdens een ritje in Silver Star."

ZIE OOK: Efteling ziet niets in virtual reality-brillen: 'Beleving is te individueel'

Reacties