Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Eigenaar Europa-Park zag virtualreality-achtbaan niet zitten

31-08-2017, 13.43 uur | Reacties

Europa-Park was in 2015 het eerste pretpark ter wereld met een virtualreality-achtbaan, maar eigenaar Roland Mack zag dat in eerste instantie helemaal niet zitten. Het conflict leidde zelfs bijna tot een familieruzie, geeft hij toe in een interview met een regionaal dagblad.

"Onder mijn bewind was er nooit een virtualreality-achtbaan gekomen", vertelt Mack (67) in gesprek met dagblad Süddeutsche Zeitung. Tegenwoordig hebben zijn zoons Michael en Thomas het voor het zeggen in het Duitse attractiepark. Die besloten om het concept tóch in te voeren - en met succes.

"Ik was bang dat bezoekers erdoor zouden wegblijven", aldus Roland Mack. "Ik hou ervan om naar de reacties van anderen te kijken als ik in een achtbaan zit, bijvoorbeeld die van mijn kleinkinderen. Dat gaat verloren met een VR-bril op."

Tegenwoordig biedt Europa-Park een virtualreality-beleving aan bij de achtbanen Alpenexpress en Pegasus. Bezoekers moeten daar 2 euro per ritje voor bijbetalen. Bij Pegasus verdwijnen de VR-brillen binnenkort weer. De capaciteit van de attractie zou eronder lijden.

Eigenaar Mack beseft nu dat digitale ontwikkelingen niet tegen te houden zijn, zegt hij. "Maar veel bezoekers zijn nog steeds een voorstander van een pure live-ervaring, zonder brillen. Je wil niet naar een scherm kijken als je vanaf 73 meter hoogte de diepte in duikt tijdens een ritje in Silver Star."

Meer Europa-Park
Reacties