Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Waterbaan Phantasialand al drie dagen dicht

30-08-2017, 14:38 uur | Reacties

Net nu het eindelijk lekker weer is, kampt de populairste waterattractie van Phantasialand met technische problemen. Waterbaan Chiapas is al drie dagen gesloten. Het Duitse pretpark weet nog niet wanneer de attractie weer open kan.

De sluiting komt op een onhandig moment. Op dit moment is het 29 graden in Phantasialand. Gisteren was het zelfs 31 graden. "Vreselijk heet in Phantasialand en Chiapas blijft de hele dag dicht", klaagt een bezoeker op Twitter. "Het park heeft echt waterattracties nodig om af te koelen."

ZIE OOK: 32 graden in Phantasialand: waterattractie de hele dag dicht

Het lijkt erop dat de problemen zich voordoen bij de eerste lift van de baan. Technici zijn op die plek druk bezig met sleutelen, zo is te zien op een foto van pretparkfan Stefan Schulte.

Chiapas, geopend in 2014, werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Vanwege de complexe techniek - boten gaan dankzij een ingenieus systeem zowel voor- als achteruit - treden er regelmatig storingen op. Vorig jaar was de attractie ook twee keer langdurig gesloten tijdens een warme periode, in zowel juli als augustus.

Afkoelen in de splash battle-attractie Wakobato kan ook niet. Daar zijn alle interactieve watereffecten momenteel uitgeschakeld.ZIE OOK: Hittegolf: waterattracties in Phantasialand gesloten

Reacties