Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Real Human Bodies

Ophef over expositie met lijken: organisatie liegt

30-08-2017, 16.46 uur

Er is ophef ontstaan over een rondreizende attractie met menselijke resten. De expositie Real Human Bodies toont geplastificeerde lijken aan het publiek. Volgens de organisatie zijn de lichamen afkomstig van een Amerikaans bedrijf, maar dat klopt niet.

"De tentoonstelling heeft als doel om de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven", staat op de website van de toeristische attractie. Daar staat ook dat de lijken worden geleend van de firma Corcoran Laboratories uit de Amerikaanse staat Michigan, maar dat bedrijf weet van niets.

"We hebben geen materiaal dat door Nederland toert", vertelt een woordvoerder van Corcoran Laboratories aan het Eindhovens Dagblad. "Nu niet, nooit niet. De lichamen die wij hebben, zijn alleen voor medische opleidingen bestemd, niet voor het algemeen publiek."

Inmiddels heeft de organisatie van Real Human Bodies schoorvoetend toegegeven dat de lijken in werkelijkheid overleden dakloze Chinezen zijn. Hun lichamen werden op straat gevonden en zijn doorverkocht door de Chinese overheid. In tegenstelling tot wat op de website van de expo beweerd wordt, wisten de personen voor hun dood niet dat hun lichaam tentoongesteld zou gaan worden.

De gemeente Breda, waar Real Human Bodies momenteel te vinden is, onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten. Volgende maand verhuist de attractie naar Eindhoven. Entreekaarten kosten 15 euro.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be