Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Serengeti-Park Hodenhagen

Nieuw: zelf dieren voeren met interactieve app

30-08-2017, 18.53 uur

Bezoekers van een Duits attractiepark kunnen voortaan zelf dieren voeren dankzij een app. De autosafari in het Noord-Duitse Serengeti-Park is uitgerust met verschillende interactieve elementen, die geactiveerd kunnen worden met behulp van de applicatie. Het systeem werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Jora Vision.

Zo is het nu mogelijk om tegen betaling water en voedsel bij te vullen. Ook verschijnen er op commando zoutblokken om aan te likken en borstels waarmee de dieren zich kunnen scrubben. De app dient als het ware als afstandsbediening.

"Ik was op zoek naar een natuurlijke manier om digitale ontwikkelingen te integreren in onze safari", zegt eigenaar Fabrizio Sepe van Serengeti-Park. "Deze innovatie betrekt onze bezoekers meer bij de ervaring doordat ze nu op een respectvolle manier iets goeds kunnen doen voor de dieren."

Verbaasd
Volgens het park gaat het om een wereldprimeur. Jora Vision is verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie. "Wij gaan uitdagingen niet uit de weg, maar toen we het idee voor het eerst hoorden, waren we wel even verbaasd", zegt projectontwikkelaar Robin van der Want. "Want hoewel het concept simpel lijkt, is het systeem eigenlijk heel complex."

De app werkt ook vanuit huis. Gebruikers kunnen dan kijken naar live webcambeelden. Eigenaar Sepe wil in de toekomst meer interactieve elementen toevoegen.

Achtbaan
Serengeti-Park ligt ongeveer vijftig kilometer boven Hannover. Naast dierenverblijven zijn er ook verschillende attracties te vinden, waaronder een achtbaan, een waterbaan, een frisbee, een schommelschip en een vrijevaltoren.



Meer Serengeti-Park Hodenhagen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be