Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie breekt af: twee gewonden

29-08-2017, 01.43 uur

Op een kermis in Limburg zijn twee personen gewond geraakt doordat een onderdeel van een kermisattractie afbrak. Een bakje van de Crazy Calypso werd tijdens een ritje in volle vaart tegen een hek aan geslingerd. Dat meldt de vader van één van de slachtoffers op zijn Facebook-pagina.

"Mijn dochter en haar collega zijn maandagavond rond 21.15 uur betrokken geraakt bij een kermisongeluk in Broekhuizen", schrijft Patrick Biermans. "De kermisexploitant heeft verzuimd dit direct te melden bij de politie of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), wat hij verplicht is om te doen bij een ongeval."

Volgens Biermans heeft de eigenaar de attractie na het incident onmiddellijk afgebroken, terwijl de kermis nog twee dagen zou duren. "Met als gevolg dat er dus geen onderzoek ter plekke gedaan kon worden." Hij is op zoek naar getuigen.

Inmiddels is de politie ingeschakeld. De NVWA doet onderzoek. Voorlopig mag de attractie niet draaien.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be