Kermis

Kermisfan gaat tien uur in attractie zitten om te bewijzen dat kermissen veilig zijn

24-08-2017, 15:30 uur | Reacties

Een Belgische kermisfan gaat binnenkort tien uur lang ritjes maken in een kermisattractie. Niet om een record te vestigen, maar om te laten zien dat de kermis gewoon veilig is. "Ik wil de mensen laten inzien dat de kans dat er iets gebeurt nihil is", vertelt Robin Demyttenaere (36) aan Looopings.

Demyttenaere neemt op vrijdag 1 september plaats in de G-Force op de kermis in Leuven. De attractie van het type 'afterburner', gebouwd door de Nederlandse firma KMG, stond enkele weken stil vanwege een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare machine in Amerika.


ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Demyttenaere wil de attractie na alle negatieve publiciteit in een beter daglicht stellen. "Ik heb al duizenden attracties gedaan en ik heb me nog nooit onveilig gevoeld", zegt hij. Hij heeft toestemming van exploitant Sebastien Dotremont om tien uur achter elkaar te blijven zitten.

Kermisfan Demyttenaere filmt over de hele wereld kermisattracties voor zijn YouTube-kanaal Funfair Worldwide. Hij heeft ervaring met gewaagde stunts. In 2007 zat hij al eens tien uur lang in de attracties Eclipse en Drop Zone.ZIE OOK: Afterburner-attracties terug op de kermis na ongeluk in Amerika

Reacties