Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisfan gaat tien uur in attractie zitten om te bewijzen dat kermissen veilig zijn

24-08-2017, 15.30 uur

Een Belgische kermisfan gaat binnenkort tien uur lang ritjes maken in een kermisattractie. Niet om een record te vestigen, maar om te laten zien dat de kermis gewoon veilig is. "Ik wil de mensen laten inzien dat de kans dat er iets gebeurt nihil is", vertelt Robin Demyttenaere (36) aan Looopings.

Demyttenaere neemt op vrijdag 1 september plaats in de G-Force op de kermis in Leuven. De attractie van het type 'afterburner', gebouwd door de Nederlandse firma KMG, stond enkele weken stil vanwege een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare machine in Amerika.

Demyttenaere wil de attractie na alle negatieve publiciteit in een beter daglicht stellen. "Ik heb al duizenden attracties gedaan en ik heb me nog nooit onveilig gevoeld", zegt hij. Hij heeft toestemming van exploitant Sebastien Dotremont om tien uur achter elkaar te blijven zitten.

Kermisfan Demyttenaere filmt over de hele wereld kermisattracties voor zijn YouTube-kanaal Funfair Worldwide. Hij heeft ervaring met gewaagde stunts. In 2007 zat hij al eens tien uur lang in de attracties Eclipse en Drop Zone.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be