Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling stelt renovatie Python weer maandenlang uit

18-08-2017, 11:11 uur | Reacties

Bezoekers van de Efteling kunnen komend najaar gewoon een ritje maken in de Python. Eigenlijk zou de beroemde achtbaan van 11 september tot en met 1 december gesloten zijn vanwege een enorme renovatie. De grootschalige opknapbeurt wordt echter voor de tweede keer uitgesteld, bevestigt een woordvoerster.

De Efteling gaat de Python bijna volledig slopen en opnieuw opbouwen. Alleen de lift en het station blijven intact. De rest van de 36 jaar oude baan wordt helemaal opnieuw gefabriceerd. Ook het besturingssysteem wordt vervangen.

ZIE OOK: Efteling blikt vooruit op vervangen Python: 'Spannende klus'

"Het produceren van de nieuwe baandelen heeft vertraging opgelopen", zegt de voorlichtster. "Daarom hebben we de onderhoudsperiode moeten verplaatsen naar december." Voor het vervangen van de staalconstructie is een gespecialiseerd Belgisch bedrijf ingeschakeld.

Eigenlijk stond de renovatie op de planning van 10 april tot en met 30 juni. In maart werd de onderhoudsbeurt uitgesteld tot september, volgens de Efteling "omdat gasten er in het najaar minder hinder van ondervinden".

ZIE OOK: Python blijft voorlopig open: Efteling stelt onderhoudsbeurt uit

Reacties
Bijdrage