Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past verhaal van Baron 1898 aan: 'Kleine correctie'

15-08-2017, 14.59 uur

Het verhaal van achtbaan Baron 1898 in de Efteling wordt lichtjes aangepast. Dat bevestigt acteur Paul van Gorcum aan Looopings. Hij sprak de stem in van mijnbaron Gustave Hooghmoed, die de bezoekers instructies geeft voordat ze een ritje maken.

"Ik was laatst in de Efteling om een nieuw stuk tekst op te nemen, zodat er een kleine correctie doorgevoerd kan worden", aldus Van Gorcum. "Er zat een klein foutje in het verhaal."

Tot nu toe vertelt de baron dat bezoekers zich bij de deuren moeten "opstellen in rijen van drie, ter voorbereiding op de afdaling". In de praktijk stellen wachtende waaghalzen zich op in rijen van zes personen. Straks zegt Hooghmoed dan ook: "opstellen in rijen van zes".

"Dat wordt gewoon gemonteerd in de bestaande band", weet de acteur. "Bezoekers zullen verder geen verschil merken."

Baron 1898 opende twee jaar geleden, in de zomer van 2015. Van Gorcum, die in de jaren negentig bekend werd als de Baron uit Bassie en Adriaan, gaf onlangs nog een uitgebreid interview over het inspreken van het Efteling-verhaal.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be