Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Opgepakte kermisexploitant is nog steeds boos: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

13-08-2017, 11.57 uur

De kermisexploitant die na een ongeluk op de Tilburgse kermis werd opgepakt omdat hij de hulpdiensten belemmerde, is nog steeds kwaad. Dat vertelt hij in een interview met regionale dagbladen. Ronald Streekstra (56) werd veroordeeld tot zestien dagen cel vanwege het bedreigen van een agent.

Een 3-jarig jongetje raakte afgelopen maand ernstig gewond toen hij in Tilburg onder een wagentje van een kinderattractie terechtkwam. Het duurde maar liefst drie kwartier om het slachtoffer te bevrijden. Streekstra was in de buurt en wilde helpen, maar een agent stuurde hem weg. Ook Norbert Krawczyk, de Duitse eigenaar van de attractie, mocht niet in de buurt komen.

"Ik heb zelf tien jaar dezelfde attractie gehad en dat ding 250 keer opgebouwd en afgebroken", zegt Streekstra. "Elk onderdeel kun je met de ogen dicht vinden. Het was een kwestie van twee splitpennen lostrekken en dan een paar borgpennen loshalen."

Volgens de Apeldoorner had de reddingsoperatie niet zo lang geduurd als de hulpdiensten wel naar hem hadden geluisterd. "Twee minuten werk en het wagentje was weg geweest. Ik heb nog nooit zoiets doms meegemaakt." Tegen de agent die hem wegstuurde, riep hij: "Kom maar eens terug zonder je pakje, dan maak ik je kapot. Ik pak je nog wel als je alleen bent."

Met het slachtoffertje van het ongeluk gaat het naar verluidt al iets beter. De eigenaar van de attractie zou een brief hebben gekregen waarin staat dat het jochie zijn vingers weer kan bewegen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be